Neugodnoto-vo-kulturata_Sigmund-Frojd

Неугодното во културата

Колку и да звучи парадоксално, Фројд смета дека културата не само што не го прави човекот среќен, туку многу повеќе придонесува за неговата несреќа. Тргнувајќи од трите компоненти на културата: техничкото завладување со природата, светот на идеите и на уметноста и формата на уреденост на општествените односи, Фројд го гледа клучниот проблем во третата компонента, онаа што директно ја загрозува среќата преку установување правила, обичаи, забрани и закони, односно онаа што ги организира односите меѓу луѓето.

190 ден

Автор: Сигмунд Фројд
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 140 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил