oblekuvanje_na_bitieto

Облекување на битието во смисла

(…) Книгата Облекување на битието во смисла е структурирана од пет студии: 1. Идејата – облекување на битието во смисла, 2. Против инфантилниот дух,3. Декадентни егзистенцијалисти, 4. Безумието на ’слободниот‘ свет и 5. Персонализмот во европската философија. Сите овие студии откриваат млад, но веќе философски подготвен, значи веќе оформен философски автор, со ретка и широко философска и теолошка ученост, во која се акумулирале многу богати познавања од светот на философијата, религијата, посебно на христијанството; потоа од поезијата, сликарството, музиката. Калистрат Санџакоски во ова дело се фатил во костец со тешко разгатливите енигми на човековиот опстој во овдестраниот и одандестраниот свет.

Георги Старделов

420 ден

Автор: Калистрат Санџакоски
Издавач: Три
Димензии: 14*21 cm
Тежина: 390 гр.
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?