Островот на Артуро

На мал остров во Тиренското Море живее едно момче што е невино и не знае за грев и е ослободено од големиот свет како морска птица. Мајката на Артуро е мртва; неговиот татко е далеку – никогаш не сме сосема сигурни каде. Жени облечени во црно се грижат за него, ја водат куќата, му даваат слобода да доаѓа и да си оди како што сака. Потоа таткото се враќа од копното со новата сопруга Нунцијата, која всушност е девојка одвај постара од самиот Артуро. Во почетокот момчето чувствува само омраза и презир кон својата маќеа, но таа реагира поинаку и наскоро неговата омраза ја заменуваат чувства кои му се непознати. На овој остров, кој е оддалечен од реалниот свет како што се и фантастичните Бермуди во Шекспировата Бура, Артуро и Нунцијата создаваат трагедија и страст што се стари колку што е стара и историјата на мажите и жените.

400 ден

ISBN: 9786084780953 Категорија , , , Tag
Автор: Елза Моранте
Издавач: Полица
Димензии: 426 стр. 12.8 х 20 cm
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил