Пакет понуда Архитектура - Цумтор

На што мислиме кога зборуваме за архитектонски квалитет?

Не ми е многу тешко да одговорам на ова прашање. Квалитетот во архитектурата не значи – барем не за мене – да се биде вклучен во архитектонски водичи или истории на архитектурата или, пак, објавување на мојата работа во ова или она издание. Квалитетна архитектура за мене е кога некоја градба успева да ме трогне.
– Петар Цумтор

Помеѓу градбите на Петер Цумтор и нивната околина постои некаква размена, давање и земање. Некој вид на внимателност. Облагородување. Зборовите како атмосфера и расположение неминовно ни доаѓаат на ум кога сме очи в очи со архитектурата на Цумтор; совршено искалениот осет со кој се изградени неговите простори веднаш се пренесува на набљудувачите, жителите, посетителите и непосредното соседство.

ИЗБЕРЕТЕ:
– 2 КНИГИ -15%559 ден

Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил