Пакет понуда - Владетелот и Книги наспроти цигари

Владетелот – Николо Макијавели
Книги наспроти цигари – Џорџ Орвел

„Владетелот“, е една од највлијателните дела во светот созадена во времето на хуманизмот и ренесансата. Николо Макијавели е писател, дипломат и државник, современик на Леонардо да Винчи, татко на современата политичка наука. Но дали во современите сфаќања за политичко владеење и моќ не постојат елементи од мислите на Макијавели?

Има книги коишто човек ги чита повторно и повторно, книги коишто стануваат дел од инвентарот во човечкиот ум и коишто го изменуваат неговиот целокупен став кон човечкиот живот, книги во коишто човек се задлабочува но никогаш не ги завршува, книги кои се читаат во еден здив и се забораваат за една недела, а трошокот, кога зборуваме за пари, може да биде ист во секој од овие случаи.

718 ден

Категорија ,
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил