Пакет понуда - о. Шмеман

Пакет понуда – о. Шмеман со намалување од 15%

– Тајните на празниците
– Великиот пост

Неопходно е да се замислиме над самиот факт на постоење и функција на празникот и празнувањето во човечкиот живот, над значењето коешто празникот и празнувањето го имаат за човекот. Човекот може да празнува што било, меѓутоа, продолжува да живее таа постојана потреба за празник. Од каде, тогаш, таа потреба за празник, што изразува, на што одговара и на што во човечката природа укажува тоа?
Нема човечка заедница без празник и празнување, но што знаеме ние за нив?

Великиот пост е напишана како кратко објаснување за оние, а тие денес се сѐ помногубројни, коишто сакаат подобро да ја разберат литургијската традиција на Црквата. Речено е дека покајанието е почеток на вистинскиот христијански живот. Великиот пост ни дава одговори на прашањата: што е покајание, зошто ни е потребно, како треба да му пристапиме? Тој е навистина училиште за покајание што секој христијанин треба да го посетува секоја година за да ја продлабочат својата вера, да го преоцени и, ако е возможно, да го измени својот живот.

620 ден

Категорија ,
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил