papokot

Папокот на светот

ЧЕТИРИНАЕСЕТТО ИЗДАНИЕ НА КУЛТНИОТ РОМАН НА ВЕНКО АНДОНОВСКИ

Романот се состои од вовед, наводно напишан од братот на извесен В., на кој се
надоврзуваат книгата „Папокот на светот“ (манускриптот на романот), книгата
„Исход“ и книгата „Светлина“ (Записите од дневникот), по кои следува поговор
од книжевниот теоретичар Венко Андоновски. Првата книга напишана на
псевдоархаичен јазик се одигрува во IX век и би можел да се означи како некој
вид филозофски крими роман во ековски манир; додека во вториот дел, во
„Дневникот“, една љубовна сторија во Југославија во втората половина на ХХ век ги
пресликува случувањата од првиот дел.

340 ден

Автор: Венко Андоновски
Издавач: Три
Димензии: 12,5*19,5 cm
Тежина: 350 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил