_Petnaeset-odlucuvacki-bitki_Fllaten

Петнаесет одлучувачки светски битки

Во оваа позната и провокативна книга, која одамна стана класично дело, сер Едвард Криси опишува петнаесет битки кои засекогаш го имаат сменето текот на историјата. Читаме за подемите и падовите при судирите меѓу Грците и Персијците, битката кај Хејстингс, како Јованка Орлеанка ги победила Англичаните, битката кај Бленам, победата на Американците над Бургојн кај Сататога.

Меѓу секое поглавје авторот дава синопсис на настаните поврзани со битката што следува, опишувајќи ги клучните конфликти.

Авторот умешно го исцртува напредокот на секоја битка, детално опишувајќи ги нападите и противнападите, како и стратегиите и тактиките на секој командант, покажувајќи како одредени фактори влијаеле на победата или поразот.

450 ден

ISBN: 9786082234687 Категорија , , Tags , ,
Автор: Сер Едвард Криси
Издавач: Магор
Димензии: 22*22 cm
Тежина: 460 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил