Писма

Писмата на Платон зачувани во неговата ракописна традиција како збирка од тринаесет посланија многу често се во сенка на неговите дијалози според кои трајно е обележан филозофскиот идентитет на овој хеленски мислител. Токму поради нивното ретко присуство во задолжителниот опус на Платон со кој се промовира неговиот филозофски систем, Писмата се одликуваат со загадочност, провокативност и привлеч­ност за нивно читање и толкување.

Овие записи ги потврдуваат фило­зофските концепти на Платон и ги под­­држуваат во намерата за нивна кон­кретна апликативност, при што претставуваат вредно и неодминливо сведоштво за настанувањето на античката епистоларна традиција.

210 ден

Автор: Платон
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 180 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил