ПЛОВЕЌИ КОН САРАНТИУМ

Поднаслов: Прва книга од Сарантинскиот мозаик

599 ден

Автор: Гај Гавриел Кеј
Издавач: Икона
Димензии: 520стр, 13х20 cm
Тежина: 500 гр.
ОПИС

Сарантиум е златен град: светост за верниците, вдахновение за поетите, скапоцен камен на светот и срце на царството.

Занаетчијата Гај Крисп прима таинствен повик од царот и тргнува на пат кон тој блескав град. Но, пред да стигне во Сарантиум, со неговите таверни и позлатени светилишта, трки со двоколки и палати, Крисп најпрвин мора да помине низ сурови предели преполни со пагански обреди и смртоносни опасности.

Во првиот дел од Сарантинскиот мозаик, Гај Гавриел Кеј ткае неодолива приказна за привлечноста и сплетките на еден величествен град и за луѓето маѓепсани од неговата магија

Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber