Портрети на големите научници кои биле библиски верници

Поднаслов: од почетокот на модерната наука до денес: 84 портрети

Стварник Фрањо е роден на 26 септември 1942 година во Вуковар. Во 1953 година со родителите се преселува на Илиџа (место покрај Сараево), каде што завршил основно образование.

Неговото понатамошно образование во Сараево опфаќа: електротехничко училиште, прв степен на Електротехничкиот факултет, педагошка група на предмети на Филозофскиот факултет и вториот степен на Електротехничкиот факултет, отсек телекомуникации, којшто го завршил со просечна оцена преку девет, а дипломирал со десетка.

Речиси во целиот работен век работел како професор: 27 години предавал Основи на електротехниката и електроника, 19 години предавал дигитална електроника, телекомуникациска техника, радиотехника, радиорелејни системи и ТВ техника.

Додека работел на колеџот SAIT во Калгари (канада) ги напишал учебниците:
– Test items for Electrical fundamentals (ELEC 244) и
– Electrical Analysis (ELEC 291)
а кога работел во Железничкиот школски центар во Сараево, учебниците:
– Телекомуникациска техника
– Имплулсна и дигитална техника
– Дигитални телекомуникации

360 ден

Автор: Стварник Фрањо
Издавач: Коста Карамазов
Димензии: 207 стр. 14.7 х 20.7 cm
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил