Православната црква и современиот свет

Така целата
состојба на човекот
претставува еден
предизвик за
Црквата, еден
трагичен повик
сличен по повикот
на Македонецот:
премини во
Македонија и
помогни ни (Дела
16,9)
Содејството, т.е
Богочовечкото
содејство
(синергија) за
нашето спасение,
не е замисливо од
страна на човекот
без аскезата. Бог
ги спасува оние
коишто сакаат да
се спасат. Сакам да
се спасам значи се
борам да се спасам

330 ден

Автор: Георгиј Капсанис
Издавач: Икона
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил