ПРАВОСЛАВНАТА ЦРКВА И СОВРЕМЕНИОТ СВЕТ

330 ден

Автор: Георгиј Капсанис
Издавач: Икона
Димензии: 192стр. 13х20 cm
Тежина: 250 гр.
ОПИС
  • Така целата состојба на човекот претставува еден предизвик за Црквата, еден трагичен повик сличен со повикот на Македонецот: “премини во Македонија и помогни ни” (Дела 16,9)
  • Содејството, т.е. Богочовечкото содејство (синергија) за нашето спасение, не е замисливо од страната на човекот без аскезата. Бог ги спасува оние коишто сакаат да се спасат. Сакам да се спасам значи се борам да се спасам
  • Една сериозна причина за оваа криза е тоа што христијаните кои стапуваат во брачната заедница не го живеат бракот како Тајна
Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber