Проблематичното дете

Кога ќе погледнеме едно дете, знаеме дека во него не постои ништо лошо. Тоа во себе носи животна сила. Неговата волја, односно неговата несвесна потреба, е да живее. Неговата животна сила го поттикнува да јаде, да си го истражува телото, да си ги задоволува желбите. Но, секој родител го учи своето дете како да живее. Наскоро детето се соочува со цел еден систем на забрани. Ова е лошо, она е валкано, тоа е себично. Така, детето се судира со гласот на подучувањето и верува дека моралното подучување е тоа кое детето го прави лошо. Затоа, потребно е да се разберат желбите на детето, да се дознае зошто детето изразува љубов, омраза или љубомора, зошто станува мрзеливо и најважно од сѐ, како ние можеме да ја примениме психологијата за да му помогнеме. Книга која ќе ви помогне вистински да го запознаете своето дете и да изградите квалитетна врска со него.

300 ден

Автор: Александер Сатерленд Нил
Издавач: Ѓурѓа
Димензии: 216 стр. cm
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил