Психологија на сонот

Психологија на сонот

Соништата ни откриваат неверојатни вистини за нас самите, но ретко кој има храброст да ги прифати. Во „Психологија на сонот“, Фројд изнесува факти дека постои поврзаност меѓу сонот и некој детаљ од животот на оној кој сонува, притоа расветлувајќи ја поврзаноста меѓу сонот и реалноста, со што го побива општоприфатеното тврдење дека соништата се само бесмислени феномени, што се појавуваат од никаде и не водат никаде. Неговото најважно тврдење е дека сонот е место и начин за остварување на желбите на човекот.

200 ден

Автор: Сигмунд ФРОЈД
Издавач: Ѓурѓа
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил