Редот на Масоните

Напишана од страна на признатиот стручњак за масоните, нивните цели и дела, Анри Тор-Нугес, големиот Мајстор на Големата ложа на Франција, оваа книга даа целосен одговор на сите ваши прашања. Светот на масоните-слободните ѕидари, е свет на ригорозни правила, прекриени постапки и непроценлива моќ. Како таков, отсекогаш бил и е во центарот на интересирањето и вниманието, предизвикувајќи бројни дилеми и предрасуди.

Во дезориентирано опшество, преставата за ред, не за наметнат ред, туку за онаков кој е слободно избран од било кое човечко суштество кое сака да го изгради својот живот и да ја контролира својата судбина, е над се.

Шестарот, аголникот и линејката, симболите на Слободното ѕидарство, се користат за да се објасни оваа централна престава за редот, која поточно значи ред во животот во сооднос со „ред на вредностите“. Овие вредности се слободата, еднаквоста, братството, силата,мудроста и убавината или, според Хенри Тор-нугес, темелите на Братството на слободните масони и наговестувачи на иднината.

300 ден

Категорија
Автор: Анри Тор-Нугес
Издавач: Наша Култура
Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber