Сексот и религијата

„…Религијата го забранува и го наложува сексот, го осудува и го благословува, го казнува и наградува. Полот на нашите сексуални партнери, брачната состојба, расата, бојата, религијата и кастата, може да нè доведе до спасение или до христијанско проклетство. Додека некои моми – христијанки во Америка на балови танцуваат со своите татковци и му ветуваат на Бога дека невиноста ќе ја чуваат до бракот, будистичките монаси хомосексуалните односи ги сметаат за света тајна.

Дали Бог го осудува бракот меѓу црнците и белците, дали луѓето можат да имаат секс во рајот? Книгава се занимава и со односот на различни религии кон сексуалноста, со расизмот и сексуалните односи со демони, говори за изнудениот секс и за целибатот, за разводот, религијата и полигамијата…“

Книгата на контроверзниот норвешки социолог и филозоф е најпреведуван, најпродаван, најчитан, најдокументиран и најполемичен труд од оваа област во светот. Ова научно истражување за сексот и религијата е единствено што засега може да се најде на македонската јазична територија.

360 ден

Автор: Даг Ејстејн Ендше
Издавач: Бата прес
Димензии: 275 стр. 17 х 24 cm
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил