Сексуална теорија

Сексуална теорија

Како се развил половиот нагон на човекот? Кога и како дошло до сексуални изопачености? Каква е перверзијата на половиот орган? Дали сите ние не сме по малку инвертирани? Фетишизам, садизам и мазохизам ‡ каде лежи коренот на перверзиите? Инфантилна сексуалност. Преобразбите на пубертетот. Проблеми на сексуалната возбуда. Тоа е главната теорија на Фројд бидејќи тој сексуалниот мотив го става на врвот на пирамидата на мотивите за формирањето и развојот на човековата личност.

200 ден

Автор: Сигмунд ФРОЈД
Издавач: Ѓурѓа
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил