Смислата на животот

„Смислата на животот“ е последното големо дело на Адлер. Тој во предговорот вели: „Што се однесува до мислењето на човекот за себеси и за надворешниот свет, тоа
најдобро може да се согледа по тоа каква смисла тој наоѓа во животот и каква смисла му придава на сопствениот живот. Очигледно е дека тука се покажува можната ди-
сонанција во однос на едно идеално чувство за заедницата, соработката и заедничкиот живот“.

300 ден

Автор: Алфред Адлер
Издавач: Ѓурѓа
Димензии: 204 стр. 12.5 х 20 cm
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?