Сонуваат ли андроидите електрични овци?

Ремек-дело пред своето време, далековида интерпретација на темната иднина и инспирација за филмот Блејд Ранер

До 2021 година, Светската војна убила милиони, доведувајќи го целиот вид до изумирање и миграција на човештвото надвор од планетата. Оние што остануваат посакуваат какво било живо суштество, а за луѓето што не можат да си го дозволат тоа, компаниите создале неверојатно реалистични симулакруми: коњи, птици, мачки, овци. Тие направиле дури и луѓе. Имигрантите на Марс добиваат андроиди, кои се толку софистицирани што не може да се разликуваат од вистинските мажи или жени. Исплашена од пустошот што овие вештачки луѓе може да го предизвикаат, владата ги протерува од земјата. Присилени да се скријат, неовластените андроиди живеат незабележано меѓу луѓето. Рик Декард, инаку официјален ловец на глави, е ангажиран да ги открие андроидите престапници и да ги „пензионира“. Но, андроидите возвраќаат и тоа со смртоносна сила.

350 ден

Автор: Филип К. Дик
Издавач: Полица
Димензии: 176 стр. 13.2 х 19 cm
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил