Среќна среда 16.03.2022

Среќна среда – пакет понуда со намалување од 15%

Книга за петте прстени – Мијамото Мусаши
Владетелот – Николо Макијавели

*Книгата за петте прстени е една од најпроникливите списи за мистериозните вештини на борбата и победата кои произлегле од Азијската култура. Напишана не само за мајсторите на боречките вештини, туку и за лидерите на сите професии, оваа книга ги анализира процесите на борба и конфликти што лежат зад сите човечки односи.
Оваа книга, која беше прифатена од американските бизнисмени како класично дело на деловната стратегија, е напишана во 1643 година од познатионот борец и непобедлив самурај Мијамото Мусаши и до денес е непресушна инспирација за небројна низа на генерации.

*Николо Макијавели пишувајќи го Владетелот обелоденил политичка реалност и форма на државотворност која во практика подразбирала примена на владеење кое треба да ја оправда крајната цел на секој владетел, притоа бескрупулозно применвајќи ги сите средства кои му се на располагање. Политичка филзофија, концепт и доктрина која несомнено се применувала и пред него и по него, но за прв пат е евидентирана, цитирана и изучувана.

635 ден

Категорија ,
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил