Сѐ е некаде на друго место

КЛИКНИ-ЧИТАЈ (првите страници од книгата)

„Дневникот на о. Александар Шмеман го откриваме по неговата смрт, на 13ти декември 1983, кога во неговата работна маса на факултетот беа пронајдени осум тетратки. Тие тетратки беа повеќе од дневник – тука беа забележани неговите мисли, неговите духовни борби, неговите повремени потешкотии произлезени од товарот на секојдневните обврски, и, над сѐ, неговата длабока радост во слава на Божјото создание“
Дневникот содржи списи од 1973 до 1983 година.

699 ден

Автор: О. Александар Шмеман
Издавач: Икона
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил