ТАЈНАТА НА ДЕТСТВОТО

„Постои дел од детската душа кој би требало да го познаваме, но отсекогаш ни останал непознат.
Потребно е да се открие детето, бидејќи тоа, иако е предмет на проучување на психологијата и
образованието, и понатаму е непознато. Мора да трагаме по него со голем ентузијазам, како трагачи за
скриено злато во непознатите предели, кои поместуваат планини во потрагата за благородниот метал. Тоа
возрасниот треба да го прави во потрагата за нештото што е непознато и скриено во детската душа.“
– Марија Монтесори

399 ден

Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил