три драми

Три драми

„Три драми“ на Митко Маџунков е книга која собира три интересни драми.

„Интересните драмски парадигми се структурирани/испишани со рафинирано чувство за дејствување, на коешто му претходело и супериорното чувство за драмското/драматичното кажување, мислено во автентичната аристотелијанска смисла на зборот. Сите три драми од оваа книга, ‘Портата на леден’, ‘Пат за Лихнидос’ и ‘Мелница’, структурирани се во редици стигматизирани, сегментизирани слики, коишто покажуваат ‘со што драмата работи’: со силни зборови и со силни чувства…“, ќе посочи Јелена Лужина кон книгата која е во издание на „Магор“.

150 ден

ISBN: 9789989144585 Категорија , , Tags ,
Автор: Митко Маџунков
Издавач: Магор
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил