УМЕТНОСТА НА ВОЈУВАЊЕТО

https://www.youtube.com/watch?v=yVomFp3VHhA&ab_channel=InsightJunky
Пред 2500 години, Сун Цу ја напиша оваа класична книга на воена стратегија врз основа на кинеската воена мисла. Од тоа време, сите нивоа на војската го користат учењето на Сун Цу во војна, а цивилизацијата ги адаптираше овие учења за употреба во политиката, бизнисот и секојдневниот живот. Уметноста на војувањето е книга која треба да се искористи за да се придобијат предности против противниците и во салата за состаноци и на бојното поле.
Знаj кога да се бориш и кога да не се бориш: избегнувај го она што е силно и нападни го она што е слабо. – Знај како да го измамиш непријателот: изгледај слаб кога си силен и силен кога си слаб. – Знај ги твоите силни и слаби страни: ако го познаваш непријателот и се позаваш себе си, не треба да се плашиш од резултатите од сто битки.

150 ден

Автор: Сун Цу
Издавач: Икона
Димензии: 152стр. 13х20 cm
Тежина: 200 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил