Уметноста на слободното време

Една необична, но многу едноставна тајна мудрост нѐ учи дека и најмалиот алтруистички чин го збогатува човекот, а дека секој напор да се здобие со богатство и моќ го осиромашува. Тоа го знаеле и за тоа нѐ учеле Индијците, грчките филозофи и илјадници мудреци и поети, чии дела го надживеале нивното време… Можете да се согласите со Платон, Шилер или Спиноза: врховната мудрост секаде нѐ учи дека не моќта и богатството, туку само љубовта може да нѐ усреќи…

200 ден

Автор: Херман Хесе
Издавач: Ѓурѓа
Димензии: 188 стр. 12 х 20 cm
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?