ucenjeto_na_siva

Учењето на Шива

Со затворени очи види го своето внатрешно битие до детали. На тој начин согледај ја својата природа. Почувствувај дека твоите коски, месо и крв се исполнети со космичка суштина.
Оваа древна книга за тантрата намерно го избегнува механичкото обожавање, надворешните ритуали и церемонии и оди директно до суштината на проблемот на соединувањето на човековата свест со Божествената. Таа ни соопштува 112 методи на тантра кои водат до просветлување, од кои секој претставува совршен бисер кој го осветлува мистичниот пат кон Божественото. На тој начин ни е овозможено потполно да ги искористиме сите аспекти на човековиот живот – енергија, ум, имагинација и интуиција.1

90 ден

Автор: Вигјанабајрава Тантра
Издавач: Три
Димензии: 11*18 cm
Тежина: 30 гр.
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?