filozofija_za_mokta

Философија на моќта II

Моќта станува несвесно-извирачко. Моќта се објективира како изведеност, моќта не е примордијален факт на објективната стварност и сотворена како благо-создание, ами моќта е упадок од внатрешноста на себноста кон надвор. Моќта изникнува врз фонот на стварноста како облик на контингентната аморфност. Наеднаш се неутрализира нејзиниот натурализам и моќта се заснова во онтолошката отвореност на човекот.

Истражувањето на раѓањето на моќта од духот на несвесното и потсвесното Санџакоски маестрално го изведува и води од архаичната протопсихијатрија на елинскиот субјект сѐ до постмодернистичкото залагање за дејствителниот шизосубјект. Ристо Солунчев

450 ден

Автор: Калистрат Санџакоски
Издавач: Три
Димензии: 12,5*19,5 cm
Тежина: 100 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил