Фрида

ФРИДА - или за болката

399 ден

Автор: Славенка Дракулиќ
Издавач: Икона
Димензии: 184стр. 13х19 cm
Тежина: 220 гр.
ОПИС

Љубовта и болката се опсесивни теми за Славенка Дракулиќ, а во Фрида Кало пронашла хероина којашто ѝ овозможила да ги истражи најдлабоките и најосновни чувства кај човекот. Фрида, и покрај постојаната и неподнослива болка предизвикана од многубројните операции, живеела интензивно и исполнето. Нурнувајќи се во нејзиниот свет, со многу деликатност, Славенка Дракулиќ напиша фасцинантен роман во кој постојано се испреплетуваат јазикот на болката и јазикот на љубовта.

Никој не ги зграпчил делата на умот и срцето на Фрида Кало, есенцијата на нејзиниот креативен дух, толку моќно како што Славенка Дракулиќ го прави тоа во Фрида или за болката

Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber