хамбургер игра

Хамбургер - Друштвена Игра

Составена е од:
– 1 Табла за играње
– 32 Картички со елементи
– 4 Картички за играчи на кои играчите ги редат елементите кои се собираат во текот на играта. Секој играч добива по една таква картичка пред себе.
– 4 Фигури за играчи
– 1 Коцка

Играта ја започнува оној играч кој при фрлање на коцката прв ке добие шестка. Со тоа тој се стекнува со право да го постави човечето на таблата и да сврти уште еднаш за да моше да го помести човечето.

При стапнување на некое поле играчот ја зема картичката со елементот на тоа поле и ја реди на картичката пред себе.
Напомена: Доколку при следно фрлање некој од играчите застане на поле каде што го има веќе елементот, тој играч пропушта едно фрлање и право на фрлање има во следниот круг.

Победник е оној играч лпк прв ќе ги собере 8 (осумте) елементи и ќе го комплетира Хамбургерот.

160 ден

Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber