ЧЕКАЈЌИ ГО КРАЈОТ

КЛИКНИ-ЧИТАЈ (првите страници од книгата)

Рухи Муџерет е последниот преживеан ветеран од турската војна за независност која се
одвиваше во првата четвртина на дваесетиот век. Овој „војник“ чии денови се одброени,
тргнува на својата последна задача: треба да убие човек што се вика Масум Џиџи. Ја зема
својата пушка, што пред осумдесет и пет години ја украл од француски офицер и тргнува
во потрага.
„Ако се правеа сапуни во форма на дојка,
светот ќе беше многу почисто место“ – Р.Муџерет

499 ден

Автор: М. Ментеш
Издавач: Икона
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил