Ѕидарите : приказна за проучување на масонството

Ѕидарите се смета за една од најдобрите книги на оваа тема. Њутон овде ги поставува темелите на масонството во неговите дела за историјата, значењето и филозофијата на занаетот. За разлика од другите дела од ваков тип, овде нема набројување на факти и датуми, туку оваа книга се базира на наративот за да се даде длабок увид во основата на занаетот. Ќе прочитате сѐ за навестувањата и предвидувањата на масонството, за Редот на градителите и за карактерот, верата и филозофијата на масонството и неговото влијание на општеството и државата. Откријте го мистицизмот на масонството и неговото влијание врз случувањата денес.

400 ден

Автор: Џозеф Форт Њутон
Издавач: Ѓурѓа
Димензии: 252 стр. cm
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?