ЉУБОВ SВЕЗДА

LoveStar, енигматичен и опсесивно управуван основач на корпорацијата LoveStar, го отклучи клучот за пренесување
на податоци преку птичји бранови, со што се ослободува човештвото од жици и уреди што им дозволува на потрошувачите, технологијата и науката да се рашират над сите аспекти на секојдневниот живот. Безжичните модерни мажи и жени се платени да ги рекламираат рекламите на доверливите минувачи, машините на РЕГРЕТ го отстрануваат сомневањето околу патиштата што не се изодени, сродните души се идентификуваат и се поврзуваат (додека постоечките, ненаучно потврдени односи се придвижуваат безгрижно) и ракетирањето на мртвите на небото станува и статусен симбол и убава, катарзична емисија за оние што остануваат зад нив…

Индриди и Сигрид, двајца блажено среќни млади љубовници, ги загрозуваат нивните совршени светови (заедно со разумноста на Индриди), кога се “расчленети” и се принудени да одат во екстремни патишта за да ја докажат својата љубов. Нивното патување конечно ги става во судир со LoveStar, кој е на своја мисија да најде што може да стане последна идеја во светот.

Преку влијанија кои се движат од Итало Калвино, Борхес и Курт Вонегат до Џорџ Орвел, Даглас Адамс и Монти Пајтон, Андри Снар Магнасон создаде надреален, но непријатно познат свет, каде што прегратката на љубовта прави сé за да преживее неуморни и надмоќни контроли.

499 ден

Автор: АНДРИ СНАР МАГНАСОН
Издавач: Икона
Димензии: 320стр. 13х20 cm
Тежина: 350 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил