Eцце хомо

Eцце хомо

На човечки, премногу човечки начин Ниче ја отвора својата душа пред идните читатели кои, според него, се „малкумина, но одбрани“. Како што знае со полни гради и нарцисоидно да го истакнува своето значење за иднината и историјата на светот, исто така знае и да се пожали на болките во телото, да се критикува поради некој свој поранешен погрешен или недоработен став.Еве човек, или Како човекот станува она што е Ниче го напишал во своите подоцнежни години, кога парализата веќе му била во поодминат стадиум.Тоа претставува негово лично објаснување на неговите главни дела и на условите во кои биле пишувани. Било објавено дури во 1908, бидејќи долго време се мислело дека Ниче пред смртта лично сакал да остане необјавено.

200 ден

Автор: Фридрих НИЧЕ
Издавач: Ѓурѓа
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил