Блог

5 ПРИЧИНИ ЗОШТО ДА ИМАТЕ ПРИРАЧНИК ЗА РОДИТЕЛИ

Безвременските совети на д-р Бенџамин Спок, еден од највлијателните педијатри на сите времиња, искуствено потврдено го олеснуваат патешествието наречено – родител, поради што неговата книга ГРИЖА ЗА БЕБИЊА И ДЕЦА стана најпродаваната книга после Библијата.
Еве 5 причини поради кои сме убедени дека овој Прирачникот за родители е добра идеја да биде покрај вас во периодот пред вас:
1 Ќе изградите самодоверба и сигурност во воспитувањето на вашето дете: Прирачникот за родители ви нуди информации, совети и структурирани пристапи. Со добивање на одговори на вашите прашања, вие го засилувате вашиот родителски инстинкт и го подобрувате вашето вештини за воспитување.
2. Ќе добиете информации за бременоста и родителството: Прирачникот за родители ви нуди секаква потребна информација за бременоста, од храната и вежбањето до промените на телото и психолошките аспекти. Исто така, добивате совети и поддршка за родителството, вклучувајќи ги и промените во вашиот живот и врската со вашето дете.
3. Ќе ја разберете детската психологија и развојот: Прирачникот за родители ги објаснува основите на детската психологија и развојот, што ви помага да ги разберете физичките, когнитивните и емоционалните потреби на вашето дете.
4. Ќе научите за предностите на доењето: Прирачникот за родители ви нуди информации и совети за доењето, што е природен начин за хранење на вашето бебе. Тоа ги подобрува врската помеѓу вас и вашето дете, го заштитува здравјето на бебето и им помага на родителите да се чувствуваат удобно и сигурно со хранењето.
5. Ќе се справите со предизвиците на родителството: вклучувајќи организирање на работата и времето, комуникацијата со партнерот, критиките и советите од околината, но и грижа за вас самите.
Имајќи го прирачникот за родители, ќе се чувствувате подготвени, информирани и поддржани во секој аспект на воспитувањето на вашето дете.