Блог

ШТО Е МЕНАЏМЕНТ

Joan Magretta е виш соработник во Институтот за стратегија и конкурентност на бизнис школа на Харвард.

 

Кигата, Што е менаџмент е водич за почетници и библија за една од најголемите социјални иновации во модерното време: дисциплина на управување.

 

Без разлика дали сте нови во ова полет или искусен менаџер, оваа книга ќе ви даде цврсто разбирање за тоа што е потребно за да може една организација да исполни целите. Таа ги презентира основните принципи на едноставнотоуправување… Зошто eBay успеа таму каде што Webvan не успеа? Зошто ви се подеднакво потребни потребни и бизнис модел и стратегија? Зошто е невозможно да се управува без вистински мерања на извршеното и дали ти можеш да го положиш тој тест?

 

Што е менаџмент  е и водич за почетници и библија за една од најголемите социјални иновации во модерното време: дисциплина на управување. Joan Magretta, поранешен уредник на „Harvard Business Review“, ја разделува мудроста на зачудувачкото море со книги и написи во еден едноставен, јасен том, објаснувајќи ја логиката на успешните организации и како таа логика е отелотворена во праксата.

 

Магрета прави богата употреба на примери – современи и историски – за да ги донесе Високите концепти на управување со животот: создавање вредност, деловни модели, конкурентна стратегија и организациски дизајн. Таа посветува внимание на честопати непишаните правила на управување кои ги карактеризираат организациите со најдобри перформанси.

 

Ова е книга, која ја гледа големата слика за управувањето во нашето време. Дефинира заеднички стандард на менаџерска писменост кој ќе ни помогне на сите нас да водиме попродуктивни животи, без разлика дали сакаме да бидеме менаџери или не.


Изреки од книгата:

 

Суштината на стратегијата е да се избере што да не се прави

 

Само ако се натпреварувате да бидат уникатни, организацијата може да постигне одржливи, супериорни перформанси

 

Наместо да се натпреваруваат за најдобри, компаниите можат – и треба – да се натпреваруваат за да бидат уникатни. Со овој концепт се е во вредностите.

 

Во бизнисот, повеќе успешни компании можат да напредуваат и да коегзистираат. Треба да се фокусираме повеќе на задоволување на потребите на клиентите отколку на уништување на ривалите. Само погледнете наоколу. Бидејќи има толку многу потреби кои треба да се услужат, има многу начини да се победи.


Рекоа за кнгата

Прекрасна мала книга… која ќе им помогне на менаџерите вистински да ги согледаат нештата, во нивната секојдневна работа.

– The Economist

 

Ја отворив оваа мала скромна книга. И, како да изгреа сонце… ослободена од жаргонските стеги, книга за која треба да бидеме навистина благодарни.

– Lucy Kellaway, во Financial Times

Прв чекор, како вовед за оние што не се занимаваат со менаџмент, особено за почетниците, но и подеднакво извонредна како заокружен, комплетен и детален „освежувачки курс“ за искусните директори.

  • Peter F. Drucker

„Одлично напишана и презентирана книга“

  • Irish Times

„Оваа книга ќе им помогне на менаџерите во секоја организација, вклучувајќи го и непрофитабилниот и јавниот сектор, подобро да си ја вршат работата“.

  • Michael Porter, Harvard Business School

„Џоан Магрета и Нен Стоун ни направија одлична услуга со оваа книга… ефикасно ги издвојува клучните концепти што секој директор треба да ги знае како корисна алатка“

  • Jim Collins, автор на Built to Last and Good to Great