Азбучните убиства

Фантастичен роман за сериски убиец кој, испраќајќи му писма на познатиот детектив Херкул Поаро, му го најавува секое следно злосторство. Убиецот се потпишува како Еј-Би-Си, а убиствата ги врши според азбучен ред, почнувајќи од местото Андовер и жртвата – госпоѓа Ашер.Единствената работа што ги поврзува убиствата е железничкиот водич Еј-Би-Си, кој серискиот убиец го остава покрај секоја жртва. Поаро заклучува дека убиецот добро ги познавал сите личности кои ги убил. По некое време на полицијата ì се предава Каст кој. врз основа на доказите против него, е присилен да признае дека ги извршил убиствата, иако не се сеќава на ништо.Меѓутоа, мудриот Херкул Поаро продолжува со истрагата. На својот карактеристичен начин, тој успева да го пронајде вистинскиот убиец. Кој е тој и кои се мотивите за сите тие злосторства – тајната лежи на страниците на оваа книга.

300 ден

Автор: Агата Кристи
Издавач: Ѓурѓа
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил