АЛБЕРТ АЈНШТАЈН-ТРАМВАЈОТ НА ИМАГИНАЦИЈАТА

КЛИКНИ-ЧИТАЈ (првите страници од книгата)

Ако сакате вашите деца да бидат интелигентни, читаjте им баjки. Ако сакате тие да бидат поинтелигентни, читаjте им повеќе баjки.
Постоат само два начини да го живеете животот. Едниот е како ништо да не е чудо. Другото е како сѐ да е чудо
Имагинациjата е поважна од знаењето. Знаењето е ограничено. Имагинациjата го обиколува светот.
Ако не можеш да му објасниш на шестгодишно дете, и самиот не разбираш.
Логиката ќе ве одведе од А до Ш; имагинацијата ќе ве однесе насекаде!

299 ден

Автор: Наташа Данчевска
Издавач: Икона
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил