Алиса во светот на огледалото

Овој роман е продолжение на славниот роман Алиса во земјата на чудата. Главната хероина, Алиса, овој пат поминува низ огледалото од својот дом и влегува во фантастичен свет во кој основен принцип на функционирање на нештата е обратноста. Романот се темели врз концептот на шахот. Ликовите во романот претставуваат шаховски фигури или пешаци кои се движат по една огромна шаховска табла, чии полиња се поделени од редови живи огради и поточиња…

150 ден

Нема на залиха

Автор: Луис Карол
Издавач: Магор
Димензии: 12*17 cm
Тежина: 170 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил