Апокалипсата на слободното масонство

Апокалипсата на слободното масонство

Пауло Кастелс (1867–1934) e еден од најважните автори во историјата на масонството. Неговите дела се преведени на многу јазици, а меѓу најпознатите му се вбројуваат: „Оригинални тајни во масонството пред 1717“; „Аритметиката на Масонеријата“; „Потеклото на масонските степени“ и други. Спознајте го патот по кој минувале кандидатите-масони за да бидат примени во Редот. „Материјалното блаженство“ се воспоставува одеднаш, но просветлувањето на умот продолжува во текот на целиот живот. Пауло Кастелс ја открива хиерархијата во Редот на масоните со акцент на симболиката на светлината во Големата ложа. Влезете во ложата на масоните и ќе откриете една величествена глетка која останува скриена за нашите очи!

400 ден

Out of stock

ISBN: 9786082014364 Категорија Tags , ,
Автор: Пауло Кастелс
Издавач: Ѓурѓа
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?