Балерината

Балерината“ е романса, во која Матилде Серао ја раскажува трагедијата на една италијанска жена. Сликите кои таа ги опишува се тажни и безнадежни, но и прекрасни. Серао многу јасно ги претставува психолошките проблеми на главната хероина, Кармела.
Таа е срамежлива, сиромашна балерина, која се труди да преживее и покрај тоа што е тешко да најде работа. Вљубена е во еден маж, кого не го познава доволно и кој ја погледнал само два-три пати.
Книга која ги буди сеќавањата за Неапол во време кога танцувањето било и страст и професија.

300 ден

Автор: Матилде Серао
Издавач: Ѓурѓа
Димензии: 224 стр. 12.5 х 20 cm
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил