Bovca_Bogomil-Djuzel

Бовча

Богомил Ѓузел е еден од најреномираните македонски автори: поет од третата генерација, прозаист, патеписец, есеист и преведувач.

Неговата есеистичка активност за првпат се заокружува во облик на книга во 1971 г. со интелектуално провокативната објава Историјата како маштеа.

Оттогаш наваму, Ѓузел останува постојано активен како есеист во нашата периодика, реагирајќи по повод некои од најактуелните и најгорливите проблеми на македонскиот културен живот и опстанок.

105 ден

Автор: Богомил Ѓузел
Издавач: Магор
Димензии: 14*20 cm
Тежина: 250 гр.
Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber