Вагабонтски раскази

Овие раскази се вагабонтски токму поради тоа што не престануваат да чекорат, да се движат и да ги изминуваат лавиринтите, патеките и улиците на древното; скитаат и талкаат низ најтемните места и сокриените ќошиња, но исто така и блеснуваат среде дневниот болскот на обичниот живот. Среќно маршираат и потем, за час, нападно упаѓаат во домови, градови, истории и така иронично се вплеткуваат во нашето секојдневие, исполнувајќи го со комичност и бурлеска, и на тој начин го расчленуваат на надреални парчиња. Низ овие патешествија, низ монтажата на фантастичните и чудесни сплетови, приказните на Карваљо го испревртуваат светот наопаку и читателот го предизвикуваат низ опачината да нурне во авантурата, во чудата на животот и на книжевноста. Овие раскази пред нас испречуваат огледало во кое се огледуваат и нашите мрачни внатрешни состојби.

250 ден

ISBN: 9786084718734 Категорија , ,
Автор: Марио де Карваљо
Издавач: Бегемот
Димензии: 161 стр. 12.5 х 19.5 cm
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил