Викенд понуда - Православна психологија и Шизофренија или аскетизам

Православна психологија и Шизофренија или аскетизам со намалување од 20%

?ПРАВОСЛАВНА ПСИХОЛОГИЈА
Андреев, Невјарович
Ако некој сака да живее духовно, тогаш тој безрезервно мора да го посвети целото свое битие на духовниот живот. Токму оваа одлука ги заплашува многумина, па затоа се чувствуваат принудени да им служат на двајца господари, што подоцна станува извор на многу жалости.

?ШИЗОФРЕНИЈА ИЛИ АСКЕТИЗАМ
?Проблем на егзистенцијалниот избор
?Јован Корнаракис
Зашто индивидуата постојано се поттикнува да прикажува едно однесување и куп реакции што ќе ја оправдаат неговата идеална слика за животот која ја наметнува општата свест на човештвото. „Многу голем дел на општото човештво“, подвлекува Јунг, „треба да се жртвува поради користа на една идеална слика, во чија внатрешност некој се обидува да се прилагоди. Имено, маската не го изразува само внатрешното делење на единката, туку и степенот на нејзиното отуѓување од другите луѓе.

638 ден

Нема на залиха

Категорија ,
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил