Вљубени жени

Вљубени жени важи за едно од најзначајните дела на Д. Х. Лоренс. Овој роман ги раскажува бурните љубовни приказни на сестрите Урсула и Гудрун Брангвен. Тие се модерни жени, смели и со бурна природа, кои се впуштаат во страсни врски со двајца многу различни мажи. Двете весели млади девојки почнуваат да ги истражуваат своите меѓусебни односи и односите во светот околу нив.

Овој роман ги истражува негативните ефекти на индустријализацијата врз човечката психа, откривајќи дека индивидуалното и колективното „повторно раѓање“ е можно само преку упорност, љубов и страст.

Во времето на своето објавување, овој роман бил проследен со контроверзности поради отворените, сликовити описи на сексуалноста и други смели теми. Нудејќи нов и отворен поглед на модерниот живот и љубовта, авторот го носи духот на новото време ослободено од стегите на конзервативното минато.

350 ден

Автор: Дејвид Херберт Лоренс
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 630 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил