Дивергенти

Во дистописката верзија на Чикаго, каде што живее Беатрис Прајор, општеството е поделено на пет фракции – Искрените, Несебичните, Бестрашните, Мирољубивите и Учените, секоја посветена на чувањето и развивањето на конкретната доблест. На одреден ден, секоја година, сите шестнаесетгодишници мора да се иницираат во одредена фракција на која ќе го посветат остатокот од својот живот. Беатрис мора да одлучи дали да остане со своето семејство или да биде она што навистина е – не може да ги има двете. Нејзиниот избор ги изненадува сите, па дури и неа.

Дивергенти од Вероника Рот е првата книга од трилогијата дистописки трилери полни со наелектризирани одлуки, трогателни предавства, зачудувачки последици и неочекувана љубов.

450 ден

Автор: Вероника Рот
Издавач: Полица
Димензии: 370 стр. 12.5 х 18.5 cm
Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber