ДРАКЕР ЗА СЕКОЈ ДЕН

Поднаслов: 366 ДЕНОВИ ЗА ПРОНИКЛИВОСТ И МОТИВАЦИЈА ЗА СРАБОТУВАЊЕ НА ПРАВИЛНИТЕ НЕШТА

699 ден

Автор: Питер Дракер
Издавач: Икона
Димензии: 484 стр. 13х20 cm
Тежина: 500 гр.
ОПИС

ЧОВЕКОТ КОЈ ГО СОЗДАДЕ МЕНАЏМЕНТОТ“

– BusinessWeek –

Сега, за првпат, најмоќните идеи на Дракер се собрани на едно место – Дракер за секој ден. Компилацијата на четива од целиот негов работен век, Дракер за секој ден ги презентира клучевите за неговото размислување и го спојува неговиот впечатлив корпус од дела. Меѓутоа, оваа книга служи како нешто повеќе од објаснување на делата на Дракер – таа е повик за акција. Како што пишува и самиот Дракер: „Најважниот дел од оваа книга се празните простори на дното на нејзините страници. Таму читателите ќе треба да придонесат со своите дејства, одлуки и со резултатите од овие одлуки. Затоа што ова е книга за дејствување.“

„Деканот на деловните и менаџментските филозофи во оваа земја.“

– Wall Street Journal

„Нашиот долг кон Питер Дракер не познава граници.“

– Том Питерс, коавтор на Во потрага по извонредност „Нашиот најистраен коментатор за практиката на менаџментот и за економските институции во општеството.“

– BusinessWeek

„Неговите дела се ориентири за менаџерската професија.“

– Harvard Business Review

Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber