drami-zeler

Драми

„Драми 1“ е збирка од седум познати драмски текстови на популарниот француски автор Флоријан Зелер, кој во последните години прерарсна во еден од најценетите драмски писатели во Европа. Тој за своите дела доби неколку награди „Молиер“, а весникот Тајмс го прогласи за „најинтересниот драмски писател на нашето време“.

Тргнувајќи најчесто од типични семејни теми и реалистични ситуации, авторот гради драматичен конфликт вметнувајќи елементи на парадокс и апсурд во контекстот на секојдневниот живот и на тој начин создава посебна мистерија од најобичните ситуации. Зелер е исклучителен и по создавањето оригинални драмски ликови кои се веќе препознатлива карактеристика на современата европска драма.

Драмите на Флоријан Зелер успешно се изведуваат низ многу театри во светот. Неговата црна комедија Таткото, која е на репертоарот на лондонскиот театар „Вест Енд“ се смета за „најбараната нова драма во последната деценија“ и има добиено неколку награди во Париз, Лондон и Њујорк.

400 ден

Автор: Флоријан Зелер
Издавач: Три
Димензии: 14*21 cm
Тежина: 400 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил