Gidvin-janicharite

Дрвото на јаничарите

Исклучително интересен роман за тајниот живот на робинките во харемот, за тагата на евнусите, суфискиот мистицизам, метежот во Истанбул во деветнаесеттиот век… Додека главниот лик Јашим влегува и излегува од богатиот сарај и поминува низ бедните, споредни сокаци на Истанбул, на читателот му се дава можност истовремено да ги доживее времето и местото, каде што интригата, измамата и подмитувањето биле средства за смртоносни, лични и политички страсти.

250 ден

Автор: Џејсон Гудвин
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 300 гр.
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?