elenot-slusa-vinozito

Еленот слуша виножито

Четирите ѕида од твојата соба
не се:
ни исток ни запад
ни север ни југ.

Страните на светот
се сечат со бесконечност!

Свежа поезија, како летен дожд што доаѓа по долга суша. Храбри стихови полни со значења, посветени на сите деца на ѕвездите чии скутови се пристаниште за бури. Дури и таму каде што е натопена со меланхолија, песната е смело устремена кон нови хоризонти што чекаат да бидат припитомени… Виолета Танчева-Златева

150 ден

Автор: Магдалена Чапаровска
Издавач: Три
Димензии: 12,5*19,5 cm
Тежина: 100 гр.
Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber